fbpx

Web Siteniz İçin Size Özel İçerikler

 

Markanız ya da ürünlerinizi web dünyasında yayınlıyorsunuz. Bir anlamda sanal alemde mağaza açıyorsunuz. Peki açtığınız bu mağazanın hangi ülkede hangi şehirde hangi ilçede hangi caddede olduğu sizce önemli mi ? Evet bizce önemli önünden kimsenin geçmedeği bir mağazanın hiçbir anlamı yok. O halde internette markanızı insanlara göstermeniz gerekli. Bunu sağlamak için iskeleti organik olan iyi tasarlanmış bir web sitesine ihtiyacınız var. Daha sonra bu siteyi doğru kategorize etmeye ihtiyacınız var. Ardından ürünlerinizi ve sizi doğru anlatan yazılara ihtiyacını olacak. İşte tam bu noktada sizlere yardımcı oluyoruz. Dilerseniz web sayfanızı sıfırdan inşaa edebiliriz. Daha sonra ise siteniz içinde bulunan markanızı ve ürünlerinizi müşterilerinize anlatabiliriz.


İşin Doğası Dürüst Olmak


İşin doğası dürüst olmakta. Google da, müşterilerde güvendiği markalarla çalışmak ister. Bu anlamda yapacağımız her ne olursa olsun dürüst çalışarak yapmak çok önemli. Ürünlerinizi ve markanızı anlatan seo mantığına uygun metinler yazıyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz ? Sizler ürünlerinizin ve markanızın isimlerini bize söylüyorsunuz. Bizler sizin sektörünüzün önemli kelimelerini sizinle toplantı yaparak belirliyoruz. Daha sonra anahtar kelimeler dediğimiz bu sözcük öbekleri üzerinden özel metinler yazıyoruz. Her geçen gün google bizi tanımaya ve güvenmeye başlıyor. Google bizi tanıdıkça ve güvendikçe ön plana çıkarmaya başlıyor. Böylelikle farklı ve yeni müşteriler ile buluşuyorsunuz. Buluştuğumuz bu müşteriler sizlere yeni kazançlar sağlıyor. Artık daha işlek bir caddeye markanızı taşımız oluyorsunuz. Butik çalışan şirketimizin çalışanları her bir markayı sarraf titizliği ile inceleyerek üzerinde çalışmalar yürütüyor. Markanızı ya da web sayfanızı bize rahatlıkla teslim edebilirsiniz.


Google Algoritmasına Uygun İçerik Üretiyoruz


Ürettiğiniz içeriklerin Google Algoritmasına uygun olması gerekir. Kaliteli bir içerik için planlama, üretme, yayınlama ve ölçümleme strateji izlenmeli. Örneğin; Google Search Console üzerinden içeriklerinizin Google aramalarında nasıl bir performans sergilediğini analiz edebilirsiniz.


Planlı Üretilen İçeriğin Bir Amacı Olmalı


Planlama alanında hedef kitle doğru tanımlanmalı. Hedef kitleniz değişkenlik gösterebilir. Farklı segmentlerden oluşan hedef kitle için ayrı ayrı içerik üretimi yapılarak, hepsinin sorularına doğru cevap verilmeli. Hedef kitlenizin nelerle ilgilendiğini ve neleri merak ettiğini takip edebilirsiniz. Gündemi yakından takip etmelisiniz. Özgün bir fikir bulmalı ve okuyuculara ilham verici yazılar kaleme almalısınız. Doğru fikirle üretilen içerikler günün sonunda size önemli geri dönüşler sağlar. Hedef kitlenizi tanıyıp, iyi bir fikir geliştirdiğinizde bunu taçlandırmak için doğru dil ve ton kullanmalısınız. İçeriğinizin size neler kazandıracağını tam olarak anlayabilmek için hedefinizi doğru bir şekilde tanımlamalısınız. Üretilen her içeriğin bir amacının olması gerekir.


Başlık Kısa ve Hatırlanabilir Olmalı


Üretim alanında ilk olarak müşterilerinizin hangi sorununu çözmeyi hedeflediğinize cevap vermelisiniz. SEO için optimizasyonları yapmalısınız. Üretilen içeriğinizin başlığında hem anahtar kelimeniz yer almalı hem de ilgi çekici ve merak uyandırıcı olmalı. Başlık kısa ve hatırlanabilir şekilde hazırlanmalı. Hazırlanacak içerikle ilgili kullanıcıların hangi konuları ve başlıkları merak ettiğini öğrenmeye çalışın. Rakamlara göre aramaların yüzde 50’den fazlası üç kelime ve üzeri sorgulardan oluşuyor. Kelimeler doğru şekilde yorumlanabilirse kaliteli bir içerik üretimi sağlanabilir.


Anahtar kelime aramada kullanabileceğiniz araçlar;

  • Keyword tool
  • Seomonitor
  • Semrush
  • Ahrefs

Üretilen içeriklerde başlık ve alt başlıklar kullanılmalı. Alt başlıklar içeriğin kalitesini arttırır. İyi bir yazıyı uygun bir görselle birleştirdiğinizde içeriğiniz kalitesi yükselir.


Görsel alanda hız optimizasyonunun için şu araçları kullanabilirsiniz;

  • Optimizilla
  • Compressor

Sitenizin Hızını Arttırıcı Adımları Atmalısınız


Yazı ile ilgili kullanıcıya fayda sağlayacak diğer sitelere link vermekten kaçınmayın. Ürettiğiniz içeriğin bilgisayar ve mobil cihazlarda hızlı açıldığından emin olun. Eğer sayfanız yeterli hızda açılmazsa takipçi kaybedersiniz. Yapmanız gereken hız arttırıcı adımları uygulamalısınız. Yavaş bir site işinizi kısıtlayacağı için şu araçları kullanarak site açılış hızınızı sürekli takip etmelisiniz; Google Test My Site, GTMetrix, Google PageSpeed, Pingdom, GiftofSpeed ve Darebost.


Uzun İçerikler Aramalarda Üst Sıralarda Yer Alır


İçeriğinizin uzunluğu belirli hacimde olmalı. Yapılan araştırmalarda kısa içeriklerin arama motorlarında daha alt sıralarda yer aldığı 800 ila 1000 kelimelik içeriklerin daha üst sıralarda listelendiği belirlendi. Örneğin 150-200 kelimelik bir içeriğin arama motorlarında üst sıralarda pozisyon alması  hayal olabilir. Ancak uzun bir içerik üreteceğim derken ıvır zıvır, tekrarlı kelimeler gibi kaliteyi düşürecek işlemlerden kaçınmalısınız. Backling alma ve twitterdan paylaşım rakamlarına bakıldığında uzun içerikler her zaman daha çok ilgi görmekte. Kopyalama içeriklerle ne kaliteden ne de özgünlükten bahsedemeyiz. O nedenle kesinlikle içeriklerinizde kopyadan uzak durun.

 Sıradan olmayan ilgi çekici içerikler üretmelisiniz. İçerik üretirken sadece arama motorları göz önünde bulundurulmamalı. İçerikler tamamen kullanıcı ve müşteri odaklı olacağı için bu kritere özellikle dikkat edilmeli. İstikrarlı ve düzenli bir şekilde içerik üretilmeli. Üretilen içeriğin gözle taranır şekilde daha kolay anlaşılır bir şekilde hazırlanmalı. Kısa cümleler ve paragraflara ayrılmış yazılar her zaman hem daha kolay okunur hem de daha dikkat çekicidir.

Yazılarınızın font büyüklüğü standart olmalı. Yazdığınız tüm yazılar için uygun bir font belirleyin ve sürekli bu yazı karakterini kullanın.


İçeriğin Paylaşımı İçin Sosyal Ağlar Etkin Bir Şekilde Kullanılmalı


İçeriklerin daha çok paylaşılması için sosyal paylaşım ağlarının en etkin şekilde kullanılmalı.  Özellikle içeriklerin paylaşım saatlerine önem verilmeli. Örneğin gece saat 3’te bir içeriği yayınlamanız yeterli trafiğe almayabilir. İçeriğin doğru zaman ve doğru yerde paylaşımı daha fazla etkileşim alınmasına olanak sağlar. Daha fazla kişiye ulaşabileceğini düşünüyorsanız Facebook, İnstagram ve Linkedin gibi uygulamalara reklam verebilirsiniz. Hazırladığınız içeriğe kullanıcı gözüyle son bir kontrolünü yapın. Siz bir kullanıcı olsanız yazılan bu içeriği paylaşır mısınız? Bu soruya vereceğiniz cevaba göre içeriği paylaşıp paylaşmayacağınıza karar verebilirsiniz.


En Önemli Adım Ölçümleme


Planlama, üretme, yayınlamanın ardından belki de en önemli adıma geçmiş oluyoruz. En önemli kısım ölçümleme. İçerik ne kadar kişiye ulaştı? Ne kadar trafik aldı? Elde edilen verilere göre bir sonraki aşamada nasıl bir yol izlenecek? İşte tüm bu sorulara yeterli cevapları ölçümleme ile verebiliriz.

İçerik ölçümlemeniz için bir excel tablosu oluşturun. Excel’de neler bulunmalı:

  • Yazı ne zaman yayınlandı
  • İçeriğin türü ne
  • İçeriğin başlığı
  • İçeriğin URL’si
  • Paylaşım sonrası alınan toplam trafik
  • Sosyal Trafik sonucu
  • Google Search Console üzerinden ücretsiz bir şekilde içeriğin tıklanma (CTR) değerleri
  • Yazıda hangi kelimeler hedeflendi
  • Yayın sonrası Google üzerinden kaç kelime trafik aldı
  • Yazı kaç kelimeden oluşuyor? Bu sayede ileriki süreçlerde içerik sayınız arttıkça en iyi performans getiren yazıların kaç kelimeden oluştuğu ile ilgili önemli bir veri elde edersiniz.

  • İçeriği kim üretti
  • İçeriğin kategorisi ne? İleriki süreçte hangi kategorilerde nasıl bir başarı elde edildi?

  • İçeriğin aldığı Backling sayısı? Backling içeriğe başka sitelerden link verilmesidir.

  • Sosyal Paylaşım Sayılarının listelenmesi
  • Sayfada kalma süresi
  • İçerik hedefine ulaştı mı?

Trafik Almayan İçerikler Yeniden Ele Alınmalı


Trafik almayan içeriklerinizin yeniden ele almalısınız. Bu içerikler yeniden yazılabilir ya da güncellenebilir. Farklı bir yöntem olarak birbirine benzer konuların yer aldığı farklı bir içeriğe bu yazınızı ekleyebilirsiniz. Az trafik alan içeriğiniziniz konusunu değiştirebilirsiniz. Performans getirmeyen içeriklerinizde yapacağınız içeriklerinizde gerçekleştirilecek değişiklikler organik trafiğinizde artış sağlayabilir.